לדלג לתפריט
 

אספרסו: לעשות ביד

 |  01/07/2017, 15:08  

מכונת האספרסו של ROK. לא מתחברת לחשמל

חלף די זמן משנות ה-80 עתירות הקפאין כדי להודות (בפורומים פרטיים לפחות) כי מכונות האספרסו הביתיות, אותן מפלצות נירוסטה גונחות, עם שעוני לחץ אטמוספרי, דרגות טחינה, זרבוביות להקצפת חלב ושאר סממני מעמד ונטיות לב קולינריות, היו אופנה חולפת מחייבת ומעיקה למדי.

אין זה סוד שלמרות מחירן המופקע והמלצות חמות של מומחים בדבר איכותן הלא מתפשרת, כאשר רצינו שפינת הקפה הביתית תנפיק ספלים רותחים של זהב שחור לחברים בסופה של ארוחת ערב, תמיד קרתה תקלה שמנעה את הסיפוק. יותר מאשר עבדו כמו שצריך, תפסו המכונות מקום רב על השיש, העלו אבק או היו בתיקון.

גם כאשר קניתי בהשקעה גדולה מכונה שעמדה בציפיות וניפקה אספרסו וקפוצ'ינו איכותיים, האמת שאדם אחד בלבד בקצה השומם של העולם אינו זקוק למכונה שמקומה בבית קפה. כך קרה שבפעם האחרונה שבה נשאלתי האם אני זקוק למכונה על השיש, עניתי ביושר שלא. המכונה נעלמה לפני שהספקתי לומר לוואצה ואני משער שהיא ארוזה היטב בבוידעם.

באותם ימים פרסמו אתרי הקפה שבהם אני מסייר בחיפוש אחרי הפולים האולטימטיביים, מכונת אספרסו חדשה, ROK שמה. מה ששבה את לבי היו מחירה ($200), העובדה שהיא אינה מתחברת לחשמל והרעיון הפשוט העומד בבסיסה. שתי זרועות מכניות ללחיצה ידנית דוחסות כמות קטנה של מים רותחים מקומקום דרך פילטר של קפה טחון ומניבות ספל אספרסו כהלכתו. לרוב רעיונות כה אלמנטריים נידונים לכישלון, אבל ה-ROK עומדת בהגדרת משימתה וטיב הקפה משתכלל ככל שלומדים את היחס בין עובי הטחינה לכמות המים למהירות הלחיצה על הזרועות. מומלץ בחום.

ישראל
34
24°C
 
מיין
06
23°C
 
״אחר״, מגזין לתרבות, תקשורת ופנאי מייסד ועורך ראשי: רון מיברג סגן עורך: עמי ברנד עיצוב ובניית האתר: אבנר מיברג אמהות ההמצאה: בירנית גורן, פזית בנימין

להגיב